• Výsledky přijímacího řízení
          • Výsledky přijímacího řízení

          • Úřední hodiny pro odevzdání zápisových lístků, odvolání a dalších záležitostí týkajících se přijímacího řízení:    Po – Čtv:    7:00 - 15:00, Pá:   7:00 – 12:00

            Čtyřleté studium (uchazeči z deváté třídy) -  seznam přijatých

            Čtyřleté studium (uchazeči z deváté třídy) - pořadí uchazečů

            Osmileté studium (uchazeči z páté třídy) - seznam přijatých

            Osmileté studium (uchazeči z páté třídy) - pořadí uchazečů

             

            Rozhodnutí o přijetí je zveřejněno v úterý 30. dubna 2019 v 8:00 hod. na vstupních dveřích a na  webu školy. Tento den (tj. 30. dubna) lze rozhodnutí o nepřijetí osobně vyzvednout v kanceláři školy v době od 12:00 do 14:30 hod. Pak bude odesláno poštou.

            Po oznámení rozhodnutí o přijetí zákonný zástupce nezletilého uchazeče musí potvrdit úmysl vzdělávat se v dané střední škole odevzdáním zápisového lístku střední škole, která rozhodla o jeho přijetí ke vzdělávání, a to nejpozději do 10 pracovních dnů ode dne oznámení rozhodnutí o přijetí.

            Odvolání uchazeče proti rozhodnutí střední školy o výsledku přijímacího řízení lze podat ve lhůtě 3 pracovních dnů ode dne doručení rozhodnutí - odvolání je možno podat teprve poté, kdy střední škola rozhodnutí již vydala (tzn. buď předala písemné vyhotovení rozhodnutí o nepřijetí ke vzdělávání k odeslání, nebo si je zletilý uchazeč/zákonný zástupce nezletilého uchazeče osobně převzal ve střední škole nebo vyzvedl na poště).

        • Výstava studentů v augustiniánském klášteře
          • Výstava studentů v augustiniánském klášteře

          • Včera byla zahájena výstava výtvarných prací studentů našeho gymnázia, ve vedlejších místnostech se prezentují rovněž práce studentů z Hradce Králové, ze Střední školy polygrafické v Olomouci a ze Střední školy řezbářské v Tovačově. Na vernisáži vystoupil pěvecký sbor naší školy a po klášteře provázeli studenti z tercie. Výstava bude součástí prohlídkové trasy kláštera a potrvá celou turistickou sezonu až do září letošního roku. Pokud vás vystavené práce zajímají, přijďte se na ně podívat.

            Do galerie Výstava 25.4.2019 byly přidány fotografie.

        • Atletický čtyřboj šternberských škol
          • Atletický čtyřboj šternberských škol

          • Dnes, 25. 4. 2019, se uskutečnil již tradiční atletický závod ve čtyřboji šternberských škol. Studenti absolvovali běh na 50 m a 600 m, skok do dálky a hod raketkou. Ve velké konkurenci se neztratili ani naši studenti a v kategorii 6 - 7 třída dívky se na 8. místě umístila se ziskem 2033 bodů Terezie Doleželová, v kategorii 6 - 7 třída chlapci se na 5. místě umístil se ziskem 1769 bodů Ondra Polák, v kategorii 8-9 třída dívky se na 4. místě mohla umístit Hana Tomášková, ale předčasnou radost jí zhatil protest jedné ze škol. Po přepočtení výsledků se nakonec umístila se ziskem 2038 bodů na 6. místě. V kategorii 8 - 9 třída chlapci se na 8. místě umístil se ziskem 2189 bodů František Bouzek. Celkově musím poděkovat všem našim studentům za předvedené výkony, které jsou předzvěstí budoucích lepších úspěchů a za úspěšnou reprezentaci našeho gymnázia ve výborné konkurenci ostatních škol.

            Do galerie Atletický čtyřboj byly přidány fotografie.

            PK TV

        • Středoškolská odborná činnost
          • Středoškolská odborná činnost

          • Dne 17. 4. 2019 se na Slovanském gymnáziu Olomouc uskutečnilo okresní kolo Středoškolské odborné činnosti.

            Naše škola zde měla dva zástupce- Adama Hlaváčka (VIII.A), který se se svou prací "Práva cestujících a přepravní podmínky v letecké dopravě" umístil na krásném 2. místě a Karolínu Letochovou (VI.A), jež s prací "Detekce bikarbonátového efektu ve fotosystému II pomocí termoluminiscence chlorofylu" obsadila rovněž nádherné 2. místo s postupem do krajského kola.

            Oběma studentům srdečně blahopřejeme a přejeme mnoho dalších podobných úspěchů.

        • Finále Národní olympiády v němčině
          • Finále Národní olympiády v němčině

          •      Ve dnech 14. - 17.4. 2019 se v Praze konalo finále Národní olympiády v němčině, kategorie III.B (rodilí mluvčí). Zúčastnilo se ho celkem 14 žáků, vítězů krajských kol. Samotná soutěž se skládala z poslechu, čtení a prezentace na zajímavé téma. Tuto prezentaci si soutěžící připravili v malých skupinkách a společně ji pak představili. Hodnoceny nebyly jen jazykové znalosti, ale i komunikativní schopnosti jednotlivých soutěžících. V této silné konkurenci naše studentka Kristina   Pimerová zabojovala a vyhrála 1. místo.

             Gratulujeme!

        • NAŠI MLADÍ BIOLOGOVÉ OPĚT ÚSPĚŠNÍ
          • NAŠI MLADÍ BIOLOGOVÉ OPĚT ÚSPĚŠNÍ

          • Okresní kolo biologické olympiády kat. C

            Po vynikajícím výsledku Heleny Burdové ze sekundy- 1. místo v okresním kole kat. D - soutěžili ve starší kategorii i dva naši zástupci z kvarty- Jirka Černocký a Petr Kubalík.

            Okresní kolo kategorie C se skládalo tradičně ze tří částí a navíc museli soutěžící vypracovat vstupní úkol na odborné téma. Nejdříve je čekal test, pak poznávání živočichů a rostlin a na závěr praktický úkol v laboratoři.

            Kluci se mezi ostatními mladými biology v žádném případě neztratili - prokázali perfektní připravenost, opravdový zájem o biologii, jejich vstupní úkoly měly vysokou kvalitu. Oba zvládli okresní kolo jako ÚSPĚŠNÍ ŘEŠITELÉ, Jirka Černocký obsadil krásné 5. místo a Petr Kubalík skončil pouze o jediný bod za Jirkou - na 6. místě.

            Jirkovi i Petrovi gratulujeme a děkujeme za příkladnou reprezentaci naší školy.

            pk Bi

        • Hračka nebo učební pomůcka?
          • Hračka nebo učební pomůcka?

          • Možná, že si někdo z vás vzpomene na „klukovskou“ hračku, se kterou si ale rády hrály i dívky. I nyní se prodává pod obchodním názvem MERKUR. Obecně prospěšná společnost ji pro nás zakoupila a my ji nyní můžeme používat i při výuce fyziky i ve fyzikálním kroužku. Tato stavebnice totiž výborným způsobem zdokonaluje nejen manuální zručnost žáků při montování titěrných dílů a šroubků, ale také prostorovou představivost a základy konstrukce budov i strojů. Vše s mohou vyzkoušet a přesvědčit se na vlastní kůži – jednoduché stroje, převody a podobně…. Někteří žáci nás svojí šikovností přímo šokují…  

            PkMF

        • Studenti NG v okresním kole matematické olympiády
          • Studenti NG v okresním kole matematické olympiády

          • Ze školního kola matematické olympiády postoupili do okresního z III.A Pavlína Grossová, Ella Labiková, Karolína Neumannová a Adam Nuc, ze II.A Nela Šubová, Sabina Charvátová, Prokop Smyčka a Eliška Chládková,  a z I.A Cecilie Mařáková, Cyril Mařák a Samuel Krpec.

            V Olomouci na Slovanském Gymnáziu se konalo okresní kolo v úterý 9.4.2019 a nyní už známe výsledky. Stát se úspěšným řešitelem není jednoduché, přesto se to z naší školy podařilo dvěma studentům v kategorii Z6, třem v kategorii Z7 a jedné studentce v kategorii Z8. Výpis z celé výsledkové listiny uvádíme zde:

            Kategorie Z6  (ze 48 účastníků)

            8. místo  Cecilie Mařáková

            21. místo Cyril Mařák

            32. místo Samuel Krpec

             

            Kategorie Z7 (z 29 účastníků)

            9. místo Prokop Smyčka

            16. místo Nela Šubová

            17. místo Sabina Charvátová – úspěšný řešitel

            21. místo Eliška Chládková

             

            Kategorie Z8 (z 31 účastníků)

            5. místo Pavlína Grossová

            8. místo Ella Labiková

            12. místo Adam Nuc

            25. místo Karolína Neumannová

             

            Všem děkujeme za snahu a práci navíc a gratulujeme a přejeme další úspěchy i v příštích ročnících matematických soutěží!

            PkMF

        • VERNISÁŽ výstavy prací studentů
          • VERNISÁŽ výstavy prací studentů

          • POZVÁNKA - KLIKNĚTE

            25.4.2019 od 16:00, Šternberský klášter - Součástí slavnostního zahájení návštěvnické sezóny bude

            - OTEVŘENÍ STÁLÉ EXPOZICE „Šternbersko ve vzpomínkách“

            - VERNISÁŽ výstavy prací studentů Gymnázia J. K. Tyla Hradec Králové, Střední řezbářské školy Tovačov, Střední školy polygrafické Olomouc a Gymnázia Šternberk

            - vernisáž zahájí Pěvecký sbor Gymnázia Šternberk pod vedením Anny Houškové

        • Úspěch našich výtvarníků
          • Úspěch našich výtvarníků

          • V krajském kole výtvarné soutěže  Evropa ve škole získal ve II. kategorii  2.cenu projekt  žáků primy.

            Ve III. kategorii  obsadila 1. místo Helena Burdová ze sekundy, 3. místo Nela Adámková  z 1.ročníku a 4. místo projekt žáků z 1. ročníku (Veronika Malá, Ella Steckerová, Lenka Mušková  a  Vojtěch Tichý).

            Ve IV. kategorii získal 1. cenu  Benjamin Tichý ze septimy a 2. cenu maturantka Karin Shumlyanska.

            Ocenění si převezmou na slavnostním vyhlášení výsledků v Olomouci a jejich práce postupují do celostátního kola soutěže Evropa ve škole. Gratulujeme!

            Obraz Benjamina Tichého se stal součástí pozvánky na slavnostní předání cen.

        • Zlatý list 2019
          • Zlatý list 2019

          • V úterý 9.4.proběhla ve šternberském parku tradiční přírodovědná soutěž Zlatý list, které se účastní družstva žáků základních škol našeho regionu a gymnázia.

            Našim studentům se opět dařilo a v kategorii M získali 2.místo. V kategorii S jsme dokonce získali 1., 2. i 3.místo.

            Gratulujeme! 

            Kategorie M:

            2.místo: K.Ochmanová - D.Kalhousová - J.Valentová (I.A)

            Kategorie S:

            1.místo: M.Černý - J.Černocký - D.Stuchlík (IV.A)

            2.místo: F.Bouzek - P.Kubala - H.Tomášková (III.A)

            3.místo: M.Švancarová - S.Pospíšilová - A.Belej (III.A)

        • 1. MÍSTO  V  OKRESNÍM  KOLE  BIOLOGICKÉ  OLYMPIÁDY
          • 1. MÍSTO V OKRESNÍM KOLE BIOLOGICKÉ OLYMPIÁDY

          • Dne 10. dubna 2019 proběhlo v DDM v Olomouci okresní kolo biologické olympiády kategorie D. Z našeho gymnázia nás vzorně reprezentovaly studentky II.A:  Helena Burdová a Barbora Vacová.

            Nejlepší biologové z okolních škol letos bádali nad tématem „Příjem a výdej látek“. V okresním kole všechny účastníky čekal náročný test, poznávání organismů z oblasti botaniky, zoologie a praktický úkol.

            Holky zabojovaly!!!

            Helena Burdová získala 1. místo s postupem do krajského kola a Bára Vacová obsadila velmi pěkné 8. místo.

            Blahopřejeme !

            Mgr. Světlana Bergerová

        • Velikonoční florbalový turnaj – 5.místo
          • Velikonoční florbalový turnaj – 5.místo

          • Naše družstvo nižšího gymnázia se zúčastnilo již tradičního velikonočního florbalového turnaje, který se uskutečnil na ZŠ Dr. Hrubého ve Šternberku za účasti všech základních šternberských škol a ZŠ Libavá. Turnaj měl velice dobrou sportovní úroveň, viděli jsme řadu špičkových utkání a v konkurenci všech základních šternberských škol a ZŠ Libavá skončilo naše družstvo na pěkném 5. místě. Podívejte se na fotečky z turnaje.

            Všem zúčastněným děkujeme za kvalitní reprezentaci našeho gymnázia.

            PK TV

        • Další připravované zájezdy
          • Další připravované zájezdy

          • Na školní rok 2019/2020 se připravuje exkurze do Anglie a Francie - jih. Přihlášky na exkurzi do Francie, plánovanou na duben 2020, se budou řešit v září, přihlášky do Anglie, plánované na září 2019, i s informacemi naleznete na EduPage. Přihlášky odevzdávejte p. Mrhačové do učebny A1. Kritéria výběru účastníků najdete také na EduPage.

        • Zájezd do Osvětimi
          • Zájezd do Osvětimi

          • Pro studenty vyššího gymnázia připravujeme jednodenní zájezd do polské Osvětimi. Exkurze se bude konat v pátek 13. září 2019 - bude zajištěna prohlídka koncentračního tábora Auschwicz I i II s průvodcem v českém jazyce. Cena zájezdu je 840,- Kč na osobu. V ceně je doprava, vstup s průvodcem i cestovní pojištění. Přihlášku najdete na EduPage, vyplněnou odevzdejte p. Niklové.

        • Úspěchy našich rusistů.
          • Úspěchy našich rusistů.

          • Na Obchodní akademii v Mohelnici se  4.4.2019 uskutečnil  53. ročník festivalu ARS POETICA-Puškinův památník.

            1. místo v krajském kole a postup do celostátního kola získala Karolína Neumannová a Hana Tomášková z tercie.  Budou nás reprezentovat v červnu v Praze v Ruském  středisku  vědy  a  kultury při Velvyslanectví Ruské federace. Dále jsme obsadili dvě 2. místa. Stella Pospíšilová z tercie a skupina studentů z 2.ročníku ve složení Karolína Bartošová, Karolína Kubíková, Barbora Nesládková, David Neuman, Lucie Šmajserová, Ondřej Vrbka, David Chromec, Veronika Vaníčková a Jiří Šarše.

             Děkujeme všem za vzornou reprezentaci školy a přejeme úspěch v celostátním kole.

        • Francouzština slaví úspěchy
          • Francouzština slaví úspěchy

          • Dnes se v olomouckém DDM konalo krajské kolo olympiády ve francouzském jazyce.

            Naše škola měla zástupce ve dvou kategoriích. Petr Kubalík z IV.A obsadil druhé místo v úrovni A1 a Kristina Pimerová třetí místo v úrovni B2. Oběma ke krásném umístění gratulujeme a děkujeme za skvělou reprezentaci našeho gymnázia!

    • Kontakty

      • Gymnázium, Šternberk, Horní náměstí 5, Šternberk
      • Mgr. Tamara Kaňáková, ředitelka, kanakova@gymst.cz, mobil:603815442
      • Mgr. Jaroslav Zavadil, zástupce ředitelky, zavadil@gymst.cz, mobil:702086974
      • 585 094 101, IČ0: 00601764, IZO: 000601764
      • Horní náměstí 5, 785 01 Šternberk Czech Republic
      • Sekretariát: Milena Zachovalová: 585 094 101, mobil: 702 086 975, zachovalova@gymst.cz
      • Ekonomka školy: Bc. Vítězslava Nováková: 585 094 113, mobil: 770 152 598, novakova@gymst.cz
      • Datová schránka: webj5xm
      • správce webu: zavadil@gymst.cz
      • č.ú. 107-1544 830 277/0100, variabilní symbol se liší podle druhu platby, vždy bude uveden u informace o platbě
      • Školní jídelna Střední odborné školy lesnické a strojírenské Šternberk https://sjopavska.stbk.cz/
      • Zřizovatel: Olomoucký kraj
    • Přihlášení