• Vánoční turnaj ve florbale – 3. místo
          • Vánoční turnaj ve florbale – 3. místo

          • Dne 11.12.2018 s uskutečnil  již tradiční předvánoční turnaj ve florbale základních šternberských škol a blízkého okolí. Tento turnaj je organizován za finanční podpory města Šternberk. Tentokrát se turnaje zúčastnily dvě základní šternberské školy (ZŠ Dr. Hrubého A, B a ZŠ nám. Svobody) a ZŠ Libavá. Naše družstvo chlapců předvádělo po celý turnaj dobré výkony a skončilo na pěkném 3. místě. Děkujeme všem za účast a předvedené výkony a už teď se těšíme na další ročník tohoto tradičního předvánočního turnaje.

            Podívejte se na fotečky

            PK TV

            Do galerie Vánoční turnaj ve florbale – 3. místo byly přidány fotografie.

          • Poděkování

          • Chtěli bychom touto cestou poděkovat všem, kteří nás v pátek přišli podpořit na náš maturitní ples a také těm, co se jakkoliv podíleli na jeho přípravě.

            Pevně doufáme, že jste se bavili tak výborně jako my!

            Oktáva A

        • Mladí florbalisté – 2. místo v kraji
          • Mladí florbalisté – 2. místo v kraji

          • Do galerie Florbal - krajské kolo byly přidány fotografie.

            Dnes 10.12.2018 v nové městské hale v Lipníku nad Bečvou naši mladí florbalisté dosáhli excelentního úspěchu, když v krajském finále mladších žáků ve florbale skončili na vynikajícím 2. místě.  V turnaji jsme porazili vítěze prostějovského okresu 2-1, vítěze přerovského okresu 3-0, vítěze jesenického okresu 6-0 a pouze prohráli s vítězem šumperského okresu 1-3, pozdějším vítězem krajského finále. Musíme konstatovat, že naši borci předváděli srdnaté výkony, které nás vynesly na druhé místo v kraji. O tento fenomenální úspěch našeho gymnázia se stejným dílem podíleli všichni vybraní studenti nižšího gymnázia.  Všem zúčastněným za tuto velmi zdařilou reprezentaci našeho gymnázia děkujeme a ještě jednou gratulujeme k úspěchu.

            PK TV

        • Mikuláš
          • Mikuláš

          • Již tradičně navštívil 5. prosince i naši školu Mikuláš.

            Mikuláš v doprovodu čertů a anděla prošel postupně všechny třídy, studenti se pobavili nad vzkazy od svých učitelů, mezi kterými byla samozřejmě spousta mikulášských a andělských pochval, zazněla ale také některá varování, která důrazně přednesli čerti.

            Dnešní milá akce, kterou zorganizovala studentská rada našeho gymnázia, jistě podpořila atmosféru blížících se Vánoc.

        • Vánoční fotbalový turnaj O pohár gymnázia – 2.místo
          • Vánoční fotbalový turnaj O pohár gymnázia – 2.místo

          • Naše družstvo nižšího gymnázia se zúčastnilo již tradičního vánočního fotbalového turnaje O pohár gymnázia Šternberk, který se uskutečnil na naší sportovní hale za finanční podpory města Šternberk. Turnaj měl velice dobrou sportovní úroveň, viděli jsme řadu špičkových utkání a v konkurenci základních šternberských škol  a ZŠ Bohuňovice skončilo naše družstvo na skvělém 2. místě. Tohoto výborného úspěchu jsme dosáhli, když jsme porazili ZŠ Bohuňovice 3-1, ZŠ Svatoplukovu 4-2 a prohráli s vítězi turnaje ZŠ Dr. Hrubého Šternberk 1-11. Podívejte se na fotečky z turnaje.

            Všem zúčastněným děkujeme za perfektní reprezentaci našeho gymnázia.

            PK TV

            Do galerie Turnaj - O pohár gymnázia 2018 byly přidány fotografie.

        • KB Florbal Challenge- 1. místo pro Gymnázium Šternberk
          • KB Florbal Challenge- 1. místo pro Gymnázium Šternberk

          • Projet České florbalové unie se opět po roce přihlásil o slovo. Celorepubliková soutěž středních škol ve florbale- tentokrát pro ročníky 2001 až 2003- začala základními koly na úrovni okresů. A Gymnázium Šternberk rozhodně nemohlo chybět! Svůj první turnaj kluci odehráli na hale Gymnázia Uničov. Postupně jsme porazili Gymnázium Zábřeh 5:2, Střední školu obchodu, gastronomie a designu PRAKTIK 8:0 a v očekávaném finále i domácí Gymnázium Uničov 1:0. Na turnaji jsme obsadili 1. místo!

            Jsme rádi, že jsme navázali na vynikající výsledky našich mladších florbalistů. Nyní nás čeká další fáze turnaje- krajské finále.

            Všem klukům patří poděkování za vynikající sportovní reprezentaci našeho gymnázia a gratulace k postupu.

            Jan Večerka

        • Mladí  florbalisté – 4x výhra a postup do kraje
          • Mladí florbalisté – 4x výhra a postup do kraje

          • Dnes 26.11.2018 se uskutečnilo  okresní finále mladších žáků ve florbale. Naše družstvo se utkalo s vítězi okrskových kol Olomouckého kraje. Postupně jsme porazili ZŠ Voršily Olomouc 7-2, ZŠ Heyrovského Olomouc 6-4, Gymnázium Uničov 7-4 a ZŠ Demlova Olomouc 9-3 a zcela zaslouženě po velmi kvalitních výkonech celého mužstva postoupili do krajského finále, které se uskuteční 10.12.2018 v Lipníku nad Bečvou.

            Gratulujeme k postupu a děkujeme chlapcům za vzornou reprezentaci našeho gymnázia.

            PK TV

            Do galerie Mladí florbalisté – 4x výhra a postup do kraje byly přidány fotografie.

        • Studenti absolvovali kurzy první pomoci ČČK
          • Studenti absolvovali kurzy první pomoci ČČK

          • Díky dlouholeté spolupráci naší školy s Českým červeným křížem se v listopadu zúčastnilo třicet studentů gymnázia dvou kurzů "Základy první pomoci". Účastníci během akce získali mnoho cenných informací o záchraně lidského života a také praktických zkušeností s poskytováním první pomoci.

             

            Děkujeme ČČK Šternberk, MUDr. Miroslavě Šanové a MUDr. Lukáši Pospíšilovi za realizaci kurzů.

            Lenka Metlíková

            Do galerie Kurz 1. pomoci byly přidány fotografie.

        • Pomáháme
          • Pomáháme

          • Gymnázium Šternberk se často účastní různých akcí a projektů, které mají za cíl pomáhat potřebným lidem nebo zvířatům. Ani letos tomu není jinak. Kromě aktivit dalších tříd se loni třída 1.A stala Ježíškovými vnoučaty (charitativní projekt Českého rozhlasu, který pomáhá opuštěným seniorům v domovech důchodců), letos už jako studenti 2.ročníku obdarovávají děti z chudých rodin v rámci projektu Krabice od bot 2018. Akce začíná v pondělí 26.11., předání našich dárků proběhne v Prostějově, což je jedno ze sběrných míst, kam lze balíčky dopravit. Jsme na naše studenty opravdu moc pyšní.

        • Přednáška o Josefu Bryksovi, pilotu RAF z Bělkovic – Lašťan
          • Přednáška o Josefu Bryksovi, pilotu RAF z Bělkovic – Lašťan

          • V úterý 20. listopadu navštívil seminaristy z dějepisu ze tříd 4. A a VIII. A pracovník Ústavu pro studium totalitních režimů v Praze doc. Ladislav Kudrna.

            Naše studenty seznámil s osudem válečného pilota Josefa Brykse, rodáka z nedalekých Lašťan. Osudy Josefa Brykse spojil s dějinami československého zahraničního odboje na západní frontě v letech 1939 – 1945, ale nemohl se vyhnout ani perzekuci letců ze Západu v období totalitního režimu po roce 1948. To vše totiž v životním příběhu Josefa Brykse najdeme.

            I když přednáška začala se zpožděním (příjezd vlaku z Prahy), studenty zaujala a hodnotili ji pouze pozitivně.

            Do galerie přednáška - doc. Kudrna byly přidány fotografie.

        • STUDENTI  GYMNÁZIA  DAROVALI  SPOLEČNĚ  KREV JIŽ PO TŘINÁCTÉ !
          • STUDENTI GYMNÁZIA DAROVALI SPOLEČNĚ KREV JIŽ PO TŘINÁCTÉ !

          • Sedět v lavici, nebo ležet na odběrovém křesle? Tak právě na tuto otázku našlo odpověď hned 14 studentů našeho gymnázia. Jeden z nich shrnul naši akci následujícími slovy:

            „Dne 15.11.2018 se rozhodlo pro bezplatné darování krve 14 studentů našeho gymnázia. Jsme rádi, že můžeme pomoci lidem, kteří tuto pomoc potřebují. Pro dárce je to jen necelých 10 minut odběru krve, ale těchto pár minut v křesle na transfuzním oddělení dokáže zachránit lidský život“- napsala studentka VIII.A

            Nezbývá než poděkovat dnešním dárcům krve: Urbánková Kateřina, Novák Jindřich, Zapletalová Nikola, Richter Alexander Fabien, Břečková Barbora, Vašutová Kateřina, Snášelová Veronika, Drápelová Aneta, Berger Kryštof, Michalcová Barbora, Sitařová Simona, Czabeová Helena, Šesták František, Marková Lucie

            POCITY NÁS VŠECH JSOU VŽDYCKY NESKUTEČNÉ  J J J

            Mgr. Světlana Bergerová

            Do galerie Studenti pomáhají - dárcovství krve... byly přidány fotografie.

        • Martinská slavnost 12. 11. 2018
          • Martinská slavnost 12. 11. 2018

          • Studenti a učitelé gymnázia i letos připravili ve spolupráci s o.p.s. Gymnázia Šternberk, Hradem Šternberk, šternberskými základními školami, DDM a Městem Šternberk pro širokou veřejnost tradiční Svatomartinskou slavnost. 

            Akce začala na Horním náměstí, odkud na koni vyjel Svatý Martin s družinou bubeníků doprovázený stovkami dětí a rodičů s rozsvícenými lampičkami a lampiony. Průvod pokračoval do hradní zahrady, kde byl pro všechny připraven bohatý jarmark, ochutnávka svatomartinského vína, cimbálovka, jízda na koni a hudební vystoupení na pódiu. Krásné písničky a básničky nejen s martinskou tematikou si připravili žáci gymnázia, základních škol a DDM.  K velkému úspěchu celé akce letos přispělo i teplé podzimní počasí. Věříme, že návštěvníci slavnosti strávili na šternberském hradě hezké chvíle a velmi děkujeme všem žákům, učitelům, rodičům i ostatním, kteří nám pomohli s organizací. Finanční výtěžek akce využijeme na nákup nových knih pro školní knihovnu. 

            Do galerie Martinská slavnost 12. 11. 2018 byly přidány fotografie.

        • Exkurze Londýn 2018
          • Exkurze Londýn 2018

          • Nevšední cesta do Anglie se na sklonku října naskytla skupině studentů šternberského gymnázia. V rámci týdenního zájezdu byl připravený bohatý program. Šlo především o návštěvu Londýna, který doplnily exkurze po vybraných místech jižního pobřeží tohoto ostrovního státu.

                        Hned po příjezdu nás okouzlil Greenwichský park se svým slavným nultým poledníkem, po němž následovala prohlídka centrální části Londýna. Moc jsme se těšili i na vstup do muzea voskových figurín. Angličtinu jsme si mohli procvičit hlavně v rodinách, v nichž jsme měli zajištěné tři noci bydlení.

            Druhý den jsme navštívili křídový mys Beachy Head na pobřeží Atlantského oceánu, jenž poskytuje nezapomenutelný zážitek. Následně jsme se přesunuli do přímořského města Brightonu, kde nás čekala prohlídka podmořského světa zvaného Sea Life Centre. Tato atrakce přesně zapadá do zdejší atmosféry, jelikož Brighton je považován za anglické město zábavy.

            Naše výprava další den pokračovala příjezdem k monumentální přírodní památce Stonehenge, která nám všem vyrazila dech. Po přesunu do přístavu Portsmouth jsme zhlédli válečnou loď z doby napoleonských válek HMS Victory. A zůstal nám i dostatek času k rozchodu a k nákupu suvenýrů a drobných dárků.

            Pobyt běžel opravdu rychle, čtvrtý den bylo potřeba se již rozloučit. Čas jsme ovšem využili naplno. Ráno jsme prozkoumali historický areál Tower of London, kde jsou uloženy korunovační klenoty s nikdy nekončící frontou návštěvníků. Na programu byla ovšem i kultura. Odpoledne patřilo divadelnímu představení světoznámého muzikálu Mamma Mia. Lepší konec zájezdu jsme si ani nemohli přát. Domů jsme dorazili s množstvím fotografií i s úžasnými vzpomínkami.

             

            Ema Vyjídáková a Eliška Spurná

            studentky kvarty

            Do galerie Exkurze Londýn 2018 byly přidány fotografie.

    • Kontakty

      • Gymnázium, Šternberk, Horní náměstí 5, Šternberk
      • Mgr. Tamara Kaňáková, ředitelka, kanakova@gymst.cz, mobil:603815442
      • Mgr. Jaroslav Zavadil, zástupce ředitelky, zavadil@gymst.cz, mobil:702086974
      • 585 094 101, IČ0: 00601764, IZO: 000601764
      • Horní náměstí 5, 785 01 Šternberk Czech Republic
      • Sekretariát: Milena Zachovalová: 585 094 101, mobil: 702 086 975, zachovalova@gymst.cz
      • Ekonomka školy: Bc. Vítězslava Nováková: 585 094 113, mobil: 770 152 598, novakova@gymst.cz
      • Datová schránka: webj5xm
      • správce webu: zavadil@gymst.cz
      • č.ú. 107-1544 830 277/0100, variabilní symbol se liší podle druhu platby, vždy bude uveden u informace o platbě
      • Školní jídelna Střední odborné školy lesnické a strojírenské Šternberk https://sjopavska.stbk.cz/
      • Zřizovatel: Olomoucký kraj
    • Přihlášení