• Úspěch v soutěži ARS POETICA - Puškinův památník

          • Dne 5.4.2018 se uskutečnilo na OA (Obchodní Akademii) v Mohelnici krajské kolo soutěže ARS POETICA-Puškinův památník. Letos naši školu reprezentovaly 3 skupiny, které byly ve velké konkurenci škol celého kraje oceněny.

            2. místo za hudební vystoupení : Veronika Vaníčková, Anežka Čechová a Barbora Nesládková z 1.A

            2. místo (první nebylo uděleno) za dramatizaci ruské pohádky studenti 2.A: Anna Bartoňková, Natálie Červinková, Ellen Doláková, Anežka Karlíková, Antonín Koryťák, Eliška Lounová, Lucie Malinová, Jakub Stráněl, Tadeáš Tašek a Barbora Vinohradníková

            2. místo za pásmo ruských hádanek žáci sekundy: František Bouzek, Anna Doležalová, Pavlína Grossová, Soňa Grossová, Ondřej Komárek, Karolína Neumannová, Tomáš Pekař, Stella Pospíšilová a Hana Tomášková.

            Do galerie ARS POETICA-Puškinův památník byly přidány fotografie.

          • Mezitřídní fotbalový turnaj

          • Dnes 5.4.2018 se naší sportovní hale uskutečnila první část mezitřídního fotbalového turnaje, který se pravidelně koná v této době, tentokrát pod organizační záštitou třídy VII.A. Do turnaje se zapojila většina tříd vyššího gymnázia. Po tuhých bojích se do další části turnaje, která se uskuteční příští čtvrtek od 13.45 na sportovní hale, probojovala 3 nejúspěšnější družstva.

            Do galerie Mezitřídní fotbalový turnaj byly přidány fotografie.

            PK TV

        • Krajské kolo zeměpisné olympiády Gymnázium Šternberk má dalšího zástupce v celostátním kole olympiád!
          • Krajské kolo zeměpisné olympiády Gymnázium Šternberk má dalšího zástupce v celostátním kole olympiád!

          • Dne 28.3. se v Olomouci na Gymnáziu Hejčín a v Prostějově konala krajská kola zeměpisné olympiády. Účast si z naší školy zajistili František Světnický (IV.A)- kat. C a Kryštof Smyčka (VIII.A)- kat. D.

            Oba předvedli perfektní výkony a skvěle reprezentovali naši školu. F. Světnický skončil s minimálním bodovým odstupem na krásném 5. místě a Kryštof Smyčka doslova uhranul svým výkonem porotu a s desetibodovým náskokem svoji kategorii vyhrál. Toto vítězství mu zajistilo účast v celostátním kole v Praze, které proběhne ve dnech 23.-24.4. pod záštitou Přírodovědecké fakulty UK.

            Oběma nadějným zeměpiscům blahopřejeme a Kryštofovi přejeme hodně úspěchů v celostátním kole.

            Kluci, díky za reprezentaci Gymnázia Šternberk.

            pk zeměpis

            Dne 28.3. se v Olomouci na Gymnáziu Hejčín a v Prostějově konala krajská kola zeměpisné olympiády. Účast si z naší školy zajistili František Světnický (IV.A)- kat. C a Kryštof Smyčka (VIII.A)- kat. D.

            Oba předvedli perfektní výkony a skvěle reprezentovali naši školu. F. Světnický skončil s minimálním bodovým odstupem na krásném 5. místě a Kryštof Smyčka doslova uhranul svým výkonem porotu a s desetibodovým náskokem svoji kategorii vyhrál. Toto vítězství mu zajistilo účast v celostátním kole v Praze, které proběhne ve dnech 23.-24.4. pod záštitou Přírodovědecké fakulty UK.

            Oběma nadějným zeměpiscům blahopřejeme a Kryštofovi přejeme hodně úspěchů v celostátním kole.

            Kluci, díky za reprezentaci Gymnázia Šternberk.

            pk zeměpis

             

        • Velikonoční turnaj ve florbalu základní škol
          • Velikonoční turnaj ve florbalu základní škol

          • Dnes 27.3.2018 se naše florbalové družstvo zúčastnilo již tradičního velikonočního turnaje ve florbalu ZŠ, který se uskutečnil na ZŠ Dr. Hrubého Šternberk. Náš tým odvedl kvalitní výkony a po prohrách se ZŠ Svobody 1-5,  ZŠ Dr. Hrubého A 3-0, ZŠ Svatoplukova 2-1 a výhře nad ZŠ Dr. Hrubého B 6-1 obsadil konečné 4. místo v turnaji. Musím konstatovat, že na lepším umístění se podílela řada neproměněných gólových situací v každém zápase.  Děkujeme všem zúčastněným za vzornou reprezentaci školy.

            PK TV 

        • Úspěch v krajském kole olympiády z AJ
          • Úspěch v krajském kole olympiády z AJ

          • Denisa Mentlíková ze třídy IV.A vybojovala v silné konkurenci krásné čtvrté místo v krajském kole olympiády z anglického jazyka. Soutěž proběhla v pondělí dne 26.3.2018 na DDM v Olomouci.  Denise srdečně blahopřejeme a děkujeme za vzornou reprezentaci školy.

            PK AJ

          • Projektový den - Lidé a svět (22.3.2018)

          • Tak byl pojmenován projektový den na našem gymnáziu, který se stal takřka již tradicí  a jehož termín většinou bývá spojen s příchodem jara. Bylo tomu tak i letos, a to ve čtvrtek 22. března. Jak název napovídá, téma projektového dne bylo opět velmi široké – Lidé a svět. O tom svědčí i počet dílen, který letos vyšplhal až na 24. A s tímto vysokým  číslem jde ruku v ruce i rozmanitost nabídnutých dílen, ze kterých si studenti mohli vybírat ( jen namátkou – Výroba mýdel a voňavých esencí,Jak vzniká hudba, Šumění andělských křídel, KLOVEC, TATRČEK, ZÁSTĚRKA aneb Domluvíme se po myslivecku?, Šperky a drahé kameny (workshop nejen pro ženy, Jak dobře mluví Šternberk anglicky?) a mnoho dalších.

            Chodbami zaznívaly nejrůznější zvuky, nesly se různé vůně a esence, byly slyšet hlasy studentů, pracujících nad danými úkoly a pokusy.

            Učitelům nezbývá než doufat, že si studenti tento den užili a možná že si i odnesli něco nad rámec probíraného učiva. Ostatně i učitelé si určitě rádi zpestřili příchod jara poněkud jinou výukou…

            Do galerie Projektový den - Lidé a svět (22.3.2018) byly přidány fotografie.

          • DALŠÍ ÚSPĚCH FRANCOUZŠTINÁŘŮ

          • Dne 21. 3. 2018 se na DDM v Olomouci konalo krajské kolo olympiády z francouzského jazyka.

            Do této náročné soutěže byly z našeho gymnázia vyslány : Denisa Mentlíková ze třídy IV. A ( v kategorii A1), v kategorii vyšší ( B2) Kristina Pimerová ze třídy VI. A.

            Obě naše studentky předvedly vynikající výkony a umístily se na stupních vítězů.
            Kristina Pimerová obsadila 3. místo, Denisa Mentlíková svou kategorii dokonce vyhrála a postupuje tak do celostátního kola. To se uskuteční 14. května na Francouzském institutu v Praze.

            Oběma studentkám blahopřejeme a Denise budeme přát mnoho úspěchů v celorepublikovém kole.

          • Atletický přebor šternberských škol

          • Dne 16.3.2018 se uskutečnil atletický přebor šternberských škol jako první nominační soutěž na setkání partnerských měst na Slovensku. Naše děvčata se opět neztratila a vybojovala v běhu na 60m 2. místo Kristýna  Krejčířová, ve skoku do dálky 2. místo opět Kristýna Krejčířová a ve vrhu koulí 3. místo  Karolína Juřáková. Všem děvčatům děkujeme za účast a vzornou reprezentaci našeho gymnázia.

            PK TV

        • Nové knihy do školní knihovny
          • Nové knihy do školní knihovny

          • Včera konečně dorazily jedny z posledních knih, které jsme mohli do školní knihovny zakoupit z výtěžku z listopadových oslav sv.Martina. Zatím jsou ještě v krabicích, ale příští týden jim přiřadíme kódy, zařadíme do knihovnického katalogu a studenti, vyučující i ostatní zaměstnanci školy si mohou začít půjčovat. Jsou mezi nimi malé, velké, tlusté, tenké, ale hlavně jsou všechny krásně voňavé!

            Děkujeme všem studentům, rodičům, prarodičům a rodinným příslušníkům, kolegům, hostům a návštěvníkům, prostě všem, kteří nás při oslavách jakkoliv podpořili - díky vám jsme mohli doplnit fond o knihy v hodnotě 20 000 Kč. Vaší podpory si velice vážíme.

            Do galerie Nové knihy do školní knihovny byly přidány fotografie.

          • Matematický klokan 2018 - školní kolo (16.3.2018)

          • V pátek 16. 3. 2018 proběhlo na našem gymnáziu školní kolo Matematického KLOKANA. Soutěže se zúčastnili žáci všech ročníků a účast byla velmi vysoká, protože to bylo přibližně 198 studentů! Všichni přišli, aby pomocí svých dovedností změřili síly s ostatními žáky z celého světa.

            Do galerie Matematický klokan 2018 (16.3.2018) byly přidány fotografie.

        • ÚSPĚCH V KRAJSKÉM KOLE OLYMPIÁDY V NĚMECKÉM JAZYCE
          • ÚSPĚCH V KRAJSKÉM KOLE OLYMPIÁDY V NĚMECKÉM JAZYCE

          • Dne 28.2.2018 se studentky našeho gymnázia zúčastnily Krajského kola olympiády v německém jazyce – kategorie III.B (je určena žákům, kteří mají trvalou možnost souvisle komunikovat v daném jazyce mimo jazykovou výuku). Soutěž se skládala z poslechu, lexikálního cvičení a mluvené části (s rodilým mluvčím). Obě dívky zabodovaly a obsadily 3. místo – Ana Maria Marcheva (3.A) a 1. místo – Kristina Pimerová (VI.A).

            Blahopřejeme!!

          • Okresní kolo Chemické olympiády kat.D

          • V pátek 2.3.2018 se na Gymnáziu Šternberk konalo okresní kolo 54.ročníku Chemické olympiády kategorie D. Letošní ročník byl zaměřen na reakce kovů. V praktické části soutěžící čekala úloha z oblasti kolorimetrie.

        • Erasmus+ Saint Amand
          • Erasmus+ Saint Amand

          • Ve dnech 17.2. – 24.2. 2018 vyjela čtveřice děvčat z V. A a dva pedagogové z našeho gymnázia do St. Amand les Eaux ve Francii, aby zde pracovali na projektu Erasmus+. Společně s vrstevníky z pěti evropských zemí (Francie, Nizozemí, Belgie, Lucemburska a Německa) se zabývali tématem energie a její udržitelnosti v budoucím životě Evropy. Studenti měli za úkol provádět různé laboratorní experimenty, navštívili vědecké centrum v Lille, debatovali na téma solárních panelů a generátorů, dělali rozhovory a vytvářeli prezentace. Většina komunikace probíhala v angličtině, ale studenti se mohli zdokonalit i ve francouzštině či němčině. Kromě znalostí v oblasti fyziky byla přínosem zkušenost s prací v sehraném týmu vrstevníků a zjištění, jak důležité je v dnešní době mluvit několika světovými jazyky. Téměř čtyřiadvacetihodinová cesta do Francie byla sice pro náš tým velmi náročná a vyčerpávající, ale nakonec jsme vše zvládli na jedničku s typickým českým humorem. Hostitelské rodiny si pochvalovaly otevřenost a komunikativnost našich děvčat, což nás jako pedagogy velice potěšilo.

            Do galerie Erasmus+ Francie byly přidány fotografie.

          • Další úspěch našich angličtinářů!

          • V pátek dne 23.2. 2018 se na DDM v Olomouci uskutečnilo okresního kolo olympiády z AJ.  Jakub Metlík ze třídy I.A se ve své kategorii IB umístil  na krásném 3.místě. Denisa Mentlíková ze třídy IV.A vybojovala nádherné 2.místo v kategorii IIB a postupuje do kola krajského.

            Oběma blahopřejeme a děkujeme za vzornou reprezentaci školy.

            PK AJ

          • NAŠI STUDENTI OPAKOVANĚ DARUJÍ KREV- NEJSOU ŽÁDNÉ NULY, DARUJÍ TŘEBA AB+

          • Dárcovství krve je především dar morální. Není ohodnocen finančně a má to dobrý důvod. Každý dárce, který není motivován penězi, nemá důvod zatajovat informace o svém zdravotním stavu nebo rizikovém způsobu života. Ohrožení příjemce se tak výrazně snižuje.

            Dne 15. 2. 2018 se pro bezplatné darování krve rozhodlo 12 studentů našeho gymnázia.

            Na všechny čekala v první řadě registrace, pak malé píchnutí kvůli vzorku krve, krátké vyšetření lékařem a potom jen pár minut na lůžku při samotném odběru.

            Pro tentokrát poděkování za tento čin patří studentům:

            Beátě Puškarové, Jiřímu Ludwigovi, Vítu Czabeovi, Michalu Dojčárovi, Jiřímu Bezuchovi, Miroslavu Maléřovi, Nadě Vašíčkové, Martinu Keňovi, Lucii Markové, Aničce Vrtalové, Kateřině Vašutové a Valerii Krennbauerové.

            Všem studentům přejeme zdraví a odvahu pro další odběr.

            Světlana Bergerová

            Koordinátor akce

            Transfuzní oddělení Olomouc - 15. 2. 2018.  Více fotografií...

    • Kontakty

      • Gymnázium, Šternberk, Horní náměstí 5, Šternberk
      • Mgr. Tamara Kaňáková, ředitelka, kanakova@gymst.cz, mobil:603815442
      • Mgr. Jaroslav Zavadil, zástupce ředitelky, zavadil@gymst.cz, mobil:702086974
      • 585 094 101, IČ0: 00601764, IZO: 000601764
      • Horní náměstí 5, 785 01 Šternberk Czech Republic
      • Sekretariát: Milena Zachovalová: 585 094 101, mobil: 702 086 975, zachovalova@gymst.cz
      • Ekonomka školy: Bc. Vítězslava Nováková: 585 094 113, mobil: 770 152 598, novakova@gymst.cz
      • Datová schránka: webj5xm
      • správce webu: zavadil@gymst.cz
      • č.ú. 107-1544 830 277/0100, variabilní symbol se liší podle druhu platby, vždy bude uveden u informace o platbě
      • Školní jídelna Střední odborné školy lesnické a strojírenské Šternberk https://sjopavska.stbk.cz/
      • Zřizovatel: Olomoucký kraj
    • Přihlášení